Mene sisältöön
Nils Torvalds - logo
Svenska Folkpartiet
  • Ajankohtaista
  • Työ parlamentissa
  • Minusta
  • Yhteystiedot
  • Svenska
  • Suomeksi
Menu
  • Ajankohtaista
  • Työ parlamentissa
  • Minusta
  • Yhteystiedot
  • Svenska
  • Suomeksi
Search
Close
Renew-Europe

Kiina COP27:n oikea jarruttelija

  • Lehdistötiedotteet, Uutiset
  • 22.11.2022
YK:n ilmastokokous Egyptin Sharm el-Sheikhissä ylitti reilusti alkuperäisen aikataulun ja päättyi vasta sunnuntaina. Neuvotteluja leimasivat vaikeat keskustelut tappio- ja vahinkorahastosta, ja EU:n epäröinti rahaston perustamisessa on saanut kritiikkiä. Nils Torvalds (RKP/Renew), joka osallistui huippukokoukseen osana Euroopan parlamentin delegaatiota, arvostelee jyrkästi Kiinan roolia neuvottelujen mutkistajana.

– Kiina osallistuu neuvotteluihin niin sanotun G77 + Kiina -ryhmän kautta. G77 oli alun perin tärkeä järjestö kehitysmaiden kauppaneuvotteluissa. Yhteistyössä Kiinan ja Persianlahden öljyä tuottavien valtioiden kanssa tästä ryhmittymästä on tullut merkittävä kansainvälinen toimija. Ryhmän sisäinen yhteistyö perustuu siihen, että vältetään kaikissa tilanteissa ryhmän jäsenille kiusallisia tilanteita. Tämä on johtanut siihen, että kaikki demokraattisia pelisääntöjä ja ihmisoikeuksia koskevat kysymykset ovat jääneet pois esityslistalta. Tämä hyödyttää vain Kiinaa ja samalla estää demokraattisen kehityksen G77:ssä, Torvalds korostaa.

Maailman suurinta taloutta pidetään edelleen kehitysmaana ja näin vältetään ilmastositoumukset ja taloudellinen yhteisvastuu. Samalla se estää toimivan tasapainon ilmastonmuutosta lieventävien toimenpiteiden ja ennaltaehkäisevän sopeutumisen välillä. Tämä on järjetön logiikka, joka pitkällä aikavälillä heikentää mahdollisuuksia toimivaan ilmastopolitiikkaan, Torvalds toteaa.

Ilmastokokouksessa EU esitti ehdotuksen rahastosta, jonka kautta heikoimmassa asemassa olevat maat saisivat apua menetyksiin ja vahinkoihin. Ehdotuksen tarkoituksena oli saada Kiina ja öljyntuottajamaat osallistumaan rahastoon. Kiina + G77 -ryhmän yksimielisen päätöksen seurauksena ehdotusta ei hyväksytty, mutta lopputulos oli, että teollisuusmaat ovat edelleen yksin vastuussa rahastosta, kun taas Kiina ja öljydiktatuurit voivat halutessaan avustaa vapaaehtoisesti.

– EU:n lähtökohtana oli, että kehittyneiden maiden lisäksi rahastoon osallistuisivat myös pitkälle kehittyneet maat, kuten Kiina. Sen sijaan EU kuvattiin edistyksen estäjänä samalla kun Kiina piiloutui kehitysmaiden eturintaman taakse ilman, että sen tarvitsi ottaa vastuuta kasvavista päästöistään, Torvalds huomauttaa.

– Jopa kansalaisjärjestöt – monet heistä ilmasto- ja ympäristöjärjestöt – syyttivät ilmastokokouksessa EU:ta jarruttajana toimimisesta, mutta käytännössä jatkavat Kiinan ja G77-ryhmän linjan tukemista. Ne eivät vain auta Kiinaa pakenemaan ilmastotoimia. Ne myös estävät ihmisoikeuksien hyödyntämistä tehokkaana välineenä kansainvälisessä ilmastopolitiikassa, Torvalds korostaa.

– Kiina pelaa kaksinaamaista peliä. Samaan aikaan EU:n on kestettävä kritiikkiä siitä, ettei se ole tarpeeksi hyväntahtoinen. Emme voi puuttua ilmastokriisiin sulkemalla silmät ihmisoikeusloukkauksilta. Demokratiaa ja avoimuutta tarvitaan, jotta ihmiset voivat puolustaa etujaan, Torvalds päättää.

JAA TÄMÄ

UUTISET

Tärkeä askel kohti puhtaampaa vettä Euroopassa

29.03.2023

Nils Torvalds EU:n uuden pakkaus- ja pakkausjäteasetuksen neuvottelijaksi

16.02.2023

Benina Uotinen on aloittanut Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin uutena harjoittelijana

02.02.2023
LISÄÄ UUTISIA

KOLUMNIT

COP26: EU:n rooli ja maailmanlaajuisten korotettujen sitoumuksien tarve

Toimivalta ryömii yhä kauemmas EU-jäsenmaiden ulottuvilta

Karkaako Euroopan tulevaisuuskonferenssin mopo?

LISÄÄ KOLUMNIT
Nils Torvalds Official

NILS TORVALDS

Nils Torvalds on ollut parlamentin jäsen heinäkuusta 2012 lähtien, ja on uudelleenvalittu vuoteen 2024 asti. Torvalds on Ruotsin kansanpuolueen jäsen ja kuuluu Euroopan parlamentin liberaaliryhmään Renew Europe ja on useiden valiokuntien jäsen.
Lue lisää »

FACEBOOK

INSTAGRAM

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

TWITTER

Nils Torvalds 2 päivää ago

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, pätee niin ratifiointiin. 29/30 #NATO | Unkari äänesti Suomen Nato-jäsenyyden puolesta

Nils Torvalds 6 päivää ago

RT @RenewEurope: "Ecolabels have proven to be useful tools to steer consumers on a sustainable path. An EU wide Ecolabel is therefore welco…

Nils Torvalds 2 viikkoa ago

RT @RenewEurope: We've adopted the Effort Sharing Regulation🙏 3 things you need to know: 1️⃣Effort sharing = key to cut our emissions 2️⃣…

Nils Torvalds 2 viikkoa ago

RT @SvDDebatt: EU-kommissionens förslag för att skydda mediers oberoende riskerar tyvärr att slå hårt mot länder där medie­landskapet redan…

Nils Torvalds 2 viikkoa ago

@adleande @ER_Korhola @MannerSami Juuri näin on asian laita. Inhimillinen virhe jonka sitten korjasin jälkeenpäin. Ja @adleande nostaa esiin vain osan esityksen ongelmakohdista. Yksi malli ei kertakaikkiaan sovi etelästä pohjoiseen, eroavaisuudet niin ilmastossa kuin rakennuskannassa ovat liian suuret.

Nils Torvalds 2 viikkoa ago

@HeimoMikko Painoin väärää nappia, mutta ääneni on nyt jälkeenpäin korjattu pöytäkirjaan. Tarkoitus oli äänestää vastaan.

Ajatukset ja mielipiteet

Ajatuksesi ja mielipiteesi ovat minulle tärkeitä. Tästä voit lähettää ne suoraan minulle. Luen kaikki viestit itse.

Pysy ajan tasalla

Uutiskirjeeni kokoaa yhteen tärkeimmät uutiset ja ajankohtaiset tapahtumat Euroopan parlamentista. Tilaa kirje tästä!

 

Yhteystiedot

  • Postiosoite
  • Ota yhteyttä sähköpostitse
  • Erityisavustajat

MEDIALLE

  • Mediatiedustelut
  • Pressikuvat
  • Lehdistötiedotteet

LINKKEJÄ

  • RKP-Suomen ruotsalainen kansanpuolue
  • Renew Europe-ryhmä
  • Europarlamentaarikko Nils Torvalds

SEURAA MINUA:

Instagram Facebook-f Twitter Youtube Envelope
Svenska Folkpartiet
Renew-Europe
TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ
© Nils Torvalds 2021 - created by April Kommunikation - hosting by iWebben.fi