Metsän rooli EU:n ilmastopolitiikassa on puhuttanut viime viikkoina. Erityisesti maankäytöstä johtuvat hiilidioksidin päästöt ja talteenotto, lyhennettynä LULUCF (Land Use, Land Use Change and Forestry) ovat olleet esillä.

EU-komission alkuperäinen esitys on Suomen näkökulmasta erittäin ongelmallinen. Komission esitys sitoo metsän hakkuut lukuihin, jotka ainoastaan kuvaavat historiallisia ja taloudellisia nousuja ja laskuja. Europarlamentaarikko Nils Torvaldsin (RKP/ALDE) johdolla rakennettiin Suomen edun mukainen kompromissi, joka hyväksyttiin tämänpäiväisessä täysistunnossa Strasbourgissa.

– Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Onnistuimme rakentamaan kompromissiratkaisun, joka huomioi sekä Pariisin ilmastokokouksen tavoitteet että meidän taloudelliset intressimme, Torvalds sanoo.

Kompromissiratkaisu rakentui Torvaldsin ja raportin esittelijä Norbert Linsin (EPP) välille. Torvalds on helpottunut, että parlamentista lopulta löytyi ymmärrystä suomalaisien, pohjoismaisen ja pohjoiseurooppalaisen metsätalouden erityisasemalle.

Lisätietoja:
Nils Torvalds
+32 477 77 27 42

Amanda Enberg, erityisavustaja
+32 489 32 04 17