ALDE logo

Torvaldsista Euroopan parlamentin ALDE-ryhmän varapuheenjohtaja

20.01.2017 09:00

Liberaali ALDE -ryhmä valitsi tällä viikolla puheenjohtajistonsa loppukaudelle. RKP:n europarlamentaarikko Nils Torvalds valittiin ryhmän toiseksi varapuheenjohtajaksi.

– Varapuheenjohtajuus antaa minulle paremman yleiskuvan parlamentin tapahtumista. Nyt minulla on entistä paremmat työkalut jatkaa työtä paremman ja kestävämmän Euroopan puolesta, Torvalds sanoo.

Yhdessä ryhmäpuheenjohtaja Guy Verhofstadtin ja muiden varapuheenjohtajien kanssa Torvalds aikoo uudistaa liberaaliryhmää ja johtaa ryhmän työtä Euroopan parlamentissa.

– ALDE -ryhmä ei viime aikoina ole toiminut niin hyvin kuin olisin toivonut. Ryhmän toiminnassa on paljon selvitettävää ja parannettavaa, varsinkin ryhmän sisäisten prosessien kannalta. Työ tulee olemaan haastavaa, eikä aina niin miellyttävää.

– Antonio Tajanin (EPP) tiistainen valinta parlamentin puhemieheksi muutti poliittisten ryhmien valtasuhteita. ALDE:n on oltava vahva EU:ta eteenpäin vievä voima. Jotta pystymme tähän, on ryhmän toimittava hyvin. Siitä on aloitettava.