Euroopan parlamentti hyväksyi eilen Pariisissa joulukuussa 2015 solmitun maailmanlaajuisen ilmastosopimuksen ratifioimisen. Neuvoston päästyä yhteisymmärrykseen viime perjantaina parlamentin äänestys raivaa nyt tietä sopimuksen voimaan astumiselle. Europarlamentaarikko Nils Torvalds (RKP/ALDE) on helpottunut ratifioinnin johdosta.

– Suurten vaikeuksien jälkeen EU on vihdoin ratifioimassa Pariisin sopimuksen. Kaikki muu olisi ollut häpeällistä, Torvalds sanoo.

– Vaikka voin huokaista helpotuksesta ja ratifiointi on herättänyt suurta riemastusta laajalla skaalalla, emme saa unohtaa, että kaikki solmitut sopimukset ovat ainoastaan tehokkaita, mikäli ne implementoidaan. Ratifiointi ei riitä – ilmastomuutoksiin vaikuttamiseksi tarvitaan määrätietoista työtä kaikilla tasoilla. EU on muun muassa päättänyt, että 20 % budjetista tulee käyttää ilmastoon liittyviin toimenpiteisiin. Tämän puolesta olen taistellut sekä ympäristö- että budjettivaliokunnassa. Nyt meillä on kaikkien aikojen tilaisuus osoittaa, että pystymme saavuttamaan tavoitteemme ja noudattamaan sitoumuksiamme.